Takip ekleme nedir?
Kendi Sitenizde veya platformunuzda içerikler yayınlarken bazı site ve kişileri takip ediyorsunuz. bunlara içerik kaynağı diyoruz.
İçerik kaynaklarınızı sisteme ekleyerek, yapay zekaya 5N1K formatına uygun olarak Tamamen Özgün içerikler oluşturabiliyorsunuz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.
1- Paket Seçimi: Aboneliğinize tanımlanmış, takip paketini görebilirsiniz. Kiralanan paketin belirli bir limiti vardır. bu limit dogrultusunda kaynak ekleyebilirsiniz. Bu menü Eklenecek kaynağın hangi Paketi kullanacağını belirler.
2- Kategori Seçimi : Eklenen kaynağın hangi kategoriye ait oldugunu belirlersiniz. Buradaki liste Sağ menüdeki "kategori ayarlar" menüsünden oluşturulur.
3- Takip Türü: Ekleyeceğiniz kaynağın türünü belirler. Sosyal medya veya internet yayını ya da Rss akışı olabilir. Ekleyeceğiniz kaynak ne türde ise onu burada belirleyin. Not: bu alanı dikkatli yapın. Url'yi tam girsenizde, tür yanlışsa içerik üretmez
4- Dil Seçimi : Üretilecek içerik hangi dilde üretilecek. Yabancı Dilde içerik yayıncıları için hazırlanmış bir seçenektir. Yayın Platformunuz Türkçe ise seçiniz.
5- Min-Char: Kaynaktaki içerik karakter sayısı, eğer belirtilen sayıdan az ise, bu içeriği almaz. bu haber kalitesini arttırmak için kurgulanmış bir yapıdır. eger kaynagınız kısa metinler paylaşıyorsa bu rakamı düşürünüz. alınan kaynak durumunu "görev raporlarından" takip edebilirsiniz.
6- Min-Haber: Kaynaktan alınan içerik haberleştirildiğinde, oluşan haberin karakter sayısı bu rakamın altındaysa, haberi servis etmez. Eğer sisteminizde kısa bilgi haberleride paylaşıyorsanız bu rakamı düşürün. Oluşturulan haber durumunu "görev raporlarından" takip edebilirsiniz.
7- Kimin Haberi Oluşturulacak : Verilen kaynağın tam ünvanı ve adı soyadını girmelisiniz. aksi taktirde oluştutulan içeriklerde bu bilgiye atıf yapmaz. haber genelleştirilir. örnk: "İstanbul Ticaret Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç"
8- Nasıl Vurgulanacak? (Opsiyonel ) : İçerik özgünleştirilirken burada yazmıs oldugunuz yönlendirme metini, direk etkili olur. örnek : "ara başlık kullan, detaylandır, pozitif yaklaş"
9-Url : İçerik kaynağının tam adını yazmalısınız. "örnek : https://www.x.com/rturkteknoloji/" ya da "https://www.habergo.com.tr"
10 -Filtre Uygula (Virgül Kullanın) : Oluşturulan içeriklerde istemediğiniz kelimeler var ise, haberi servis etmeyecektir. Bu seçim opsiyoneldir.
11- Resim bulunamazsa? : Kaynakta resim bulamassa, ilgili içeriğie sizde resim ekleyebilirsiniz. "eğer resim yok ise buraya eklenen resimi bana gönder" anlamına gelmektedir.